DİŞ İMPLANTLARI NELERDİR?
Diş kaybı için kalıcı çözüm
Diş implantları, eksik dişleri komşu dişleri etkilemeden kalıcı olarak değiştirme prosedürünü temsil eder.
Dental implantlar sayesinde dişsizliği tamamen giderebiliriz ve bu sayede çiğneme ve konuşma yeteneklerini geliştirerek, güzel bir gülümsemeyi yeniden canlandırabiliriz. İmplantlar ayrıca sabit bir diş köprüsü veya takma dişin taşıyıcısı olarak da işlev görebilir.
-
Kalıcı çözüm
-
Doğal fonksiyon ve görünüm
-
Geliştirilmiş çiğneme ve konuşma
-
Geliştirilmiş yüz görünümü
-
Kemik kaybının önlenmesi
-
Çok sağlam ve güvenli
-
Değiştirilebilir veya güncellenebilir
-
Çok sağlam ve güvenli
-
Diyet kısıtlaması yok
İmplant tedavisi hakkında sıkça sorulan sorular
İmplant uygulaması bazı istisnai durumlar haricinde herkese uygulanabilen başarılı bir tedavi şeklidir. İmplantın yerleştirilebileceği kalınlıkta, yükseklikte ve kalitede kemiği olan ve herkese ‘’sistemik sağlık durumu’’ değerlendirilerek implant yapılabilir.
Bir kişide yeterli kemik dokusu olması bazı etkenlere bağlıdır. Bazı kişilerde kalıtımsal olarak çok ince/kalın ya da az/çok kemik olabilir.
Bazı kişilerde ise diş ve dişeti iltahapları çevrelerindeki kemik dokusunun erimesine ve azalmasına sebep olurlar. Bu nedenle bir dişin çekimine karar verilmişse kemik kaybına neden olmamak için çekimin hemen yapılmasında fayda vardır.
Bazı durumlarda çekimden sonra implant yapılmadan beklenebilmekte, bazı vakalarda ise çekim yapıldığı seansta implant yerleştirilebilmektedir.
Vücudun implantı kabul etmemesi söz konusu değildir, implantların insan vücudunda bilinen hiçbir yan etkisi ya da alerjik reaksiyonu yoktur ancak bazı hastalar implant uygulaması için uygun olamayabilir.
İmplant uygulaması günümüzde çok basit ve ağrısız bir uygulamadır. Önce lokal anestezi ile bölge uyuşturulur, implant yerleştirilecek kemikte bir yuva hazırlanır ve implant yerleştirilir. İmplant yerleştirildikten sonra, iyileşme döneminde implant üzerinde kalacak olan vidalar yerleştirilir ve iyileşme dönemi beklenir.
Diş implantlarının çiğnemeyle oluşan basınçlar karşısında sağlıklı olarak kalabilmesi için, çene kemiği ile tam olarak kaynaşması gereklidir. Bu süre operasyonun türü, bölgesi, hastanın yaşı ve sağlık durumuna göre değişiklik gösterir. Operasyondan sonra kalıcı protezlerin yapımı için en az 5 hafta, en fazla 3 ay gibi bir süre gereklidir. Kemik yetersizliğinde yeni kemik oluşturulmuş bölgelere yapılan implantlarda bekleme süresi uzayabilir.
Sonrasında ölçü alınır ve planlanan protez yapılır.